Próbaüzemi munkálatok - Újkígyós

Tartanak az ivóvízminőség-javító program munkálatai

Teljes erőbedobással zajlanak a próbaüzemi munkálatok a KEOP-1.3.0/09-11-2011-0014. számú ivóvízminőség-javító program keretein belül a városban, mely során az Unió által előírt határértékek elérése a cél.

A Dél-Békési Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás egyik településén, Újkígyós városban az ivóvíz az arzén, illetve esetenként az ammónium és a mangán (az Uniós szabványhoz képest) magasabb értéke miatt szükséges a víz tisztítása. A próbaüzem során a biológiai ammóniummentesítés, hagyományos mangán- és arzénmentesítés valósul meg, mely által Újkígyós ivóvize elérheti az Unió által megszabott határértéket, illetve a lakosok is tapasztalhatják a pozitív változásokat: tisztább, egészségesebb ivóvizet fogyaszthatnak.

A munkálatok során új kutakat fúrtak, vízkezelő épületet építettek, melybe modern víztisztító technológiai került kiépítésre. A pályázat keretében a hálózati rekonstrukciót is elvégezték annak érdekében, hogy hosszú távon biztosítsa a lakosság számára a tisztított, minél egészségesebb ivóvizet, biztosítva ezzel az egészségük megóvását. Emellett ez a beruházás jelentősen növeli a vízszolgáltatás hatékonyságát. A próbaüzem folyamatban van, a kezelés
utáni vízminták jó paramétereket mutatnak A projekt várhatóan nyár közepére fog befejeződni.

Információ

+36 68 440 062, +36 68 440 074

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1.