Próbaüzemi munkálatok - Medgyes

Tartanak az ivóvízminőség-javító program munkálatai

Teljes erőbedobással zajlanak a próbaüzemi munkálatok a KEOP-1.3.0/09-11-2011-0014. számú ivóvízminőség-javító program keretein belül Medgyesegyházán, mellyel az Unió által előírt határértékek elérése a cél.

A Dél-Békési Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás egyik településén, a közigazgatásilag Medgyesegyházához tartozó László-telepen kiépült az egészséges vízellátást biztosító távvezeték, ami azt jelenti, hogy Medgyesegyházáról  a
megtisztított, ivóvíz új távvezetéken jut el László-telepre. Bánkúton az egészséges ivóvízellátás érdekében új kút került megfúrásra, majd azt az újonnan beüzemelt konténeres víztisztító fogja tovább tisztítani, amelynek eredményeként a víz  az unió által előírt határérték alá kerül. Az ivóvíz az arzén és a nitrát (az Uniós szabványhoz képest) magasabb értéke miatt szükséges a víz tisztítása. A beruházás kapcsán által a város ivóvize elérheti az
Unió által megszabott határértéket, illetve a lakosok is tapasztalhatják a pozitív változásokat: tisztább, egészségesebb ivóvizet fogyaszthatnak.

A munkálatok során új kutakat fúrtak, mely kapcsán a víz tisztítását egy konténeres tisztítóberendezés biztosítja, mely kivonja a megengedett határérték feletti káros anyagokat a kitermelt vízből. Emellett bővítették vízkezelő épületet. A pályázat keretében a hálózati rekonstrukciót is elvégezték annak érdekében, hogy hosszú távon biztosítsa a lakosság számára a tisztított, minél egészségesebb ivóvizet, biztosítva ezzel az egészségük megóvását.
Emellett ez a beruházás jelentősen növeli a vízszolgáltatás hatékonyságát. A próbaüzem folyamatban van, a kezelés utáni vízminták jó paramétereket mutatnak. Minőségi változás a korábbiakhoz képest, hogy László-telepre is eljut ezzel a vezetékes ivóvíz. A projekt várhatóan nyár közepére fog befejeződni.

Információ

+36 68 440 062, +36 68 440 074

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

5666 Medgyesegyháza, Kossuth tér 1.